Livet går videre

Hvis der er en ting, som jeg har lært, så er det, at livet går videre. Vi får alle en masse små og store stød i livet, som vi kan være dårligere eller bedre til at håndtere. Uanset hvordan vi håndterer det, så er det helt sikkert, at jorden ikke holder op med at dreje rundt og at livet vil fortsætte.

Livet går videre

Videre – hver for sig

I sidste uge kom det afgørende brev, som betyder, at min kone og jeg nu er lovformeligt skilt. Vi kan nu komme videre – hver for sig. Vi havde mange gode år sammen. Undervejs er der bare sket et eller andet, som fik os til at glide fra hinanden. Vi gjorde hvad vi kunne for at få det til at fungere. Det viste sig bare, at det ikke var nok. Derfor blev vi enige om, at vi ville komme godt videre med vores liv. Jeg skal nu i gang med at finde en ny bolig. Det skal formodentlig være en lejebolig – i hvert fald indtil jeg har så meget styr på, hvad der er op og ned. Jeg regner med, at jeg kan finde noget på nettet, som passer godt til mine behov. Min kone bliver boende i huset med ungerne, indtil det er solgt. Hverken hun eller jeg har mulighed for at sidde i huset alene.

Jeg er så småt begyndt at lægge planer for, hvad jeg skal have i min nye lejlighed. Det er ikke småting. Noget af det, som står øverst på min prioritetsliste er at få ungernes værelse i orden, så de har en god og tryg base, når de er hos mig. Faktisk har jeg valgt at tage dem med på råd. De har selvfølgelig en masse vilde ideer, men jeg har da fundet ud af, at de ønsker sig nogle knager eller en knagerække, som de kan hænge deres tøj på. Hvor mærkeligt var det lige? En knagage er ikke lige, hvad jeg havde forestillet mig som førstevalg, men der er så meget jeg ikke forstår. Jeg har fundet en knagerække hos multikøb, som jeg forventer at købe til mine dejlige unger. Så mangler der bare lige en masse andre ting, som også skal falde på plads

Det vil helt sikkert betyde en masse omvæltninger i mit liv. Men det vil da også betyde en masse nye ting for min ekskone og mine unger. Vi skal nu have kørt en masse rutiner ind. Jeg forventer, at jeg finder en lejlighed et sted i nærområdet, så drengene ikke behøver flytte skole. Karen, min ekskone, og jeg er enige om, at vi skal gøre det så skånsomt for alle parter som overhovedet muligt. Vi vil ikke ud i noget af det, som vi har oplevet hos venner, som er gået fra hinanden. Der har vi set nogle modbydelige ting, som vi ikke ønsker at gentage.

Jeg har hørt flere steder, at man ikke kender sin ægtefælle rigtigt før man har været gennem en skilsmisse med vedkommende. Jeg må sige, at jeg er godt tilfreds med den løsning, som vi har fået.

Livet går videre